Tallin

Då va man hemma från tallin då. Elle ja, det har jag väl varit några timmar men har inte kommit till datorn förns nu så...
Fick veta i Måndags att jag kanske skulle till Tallin Ons-Fre med familjen. I Tisdags blev det bestämt. Så Onsdag eftermiddag drog vi mot båten, pappa hade lite tävling vem som skulle komma först till båten, vi eller Tallink-bussen....Tallinkbussen vann för pappa höll på å glömma bort å svänga...
Båten var mkt trevlig. I stort sätt bara pensionärer, men lite familjer också, men ändå trevligt.
Anna och jag kollade på solnedgången och hon kom fram till att hon aldrig hade sett en soluppgång. (Jag hade vid Edsviken när jag cyklat till skolan några gånger i höstas (såååå mysigt).) Så vi gick till receptionen och frågade när när solen skulle gå upp igen, datorn va vädligt trög så han kunde inte få fram det så han började leta i tidningen, så efter mkt om och men så sa han att den skulle vara vid 3 svensk tid (4 estnisk tid). Så vi ställde klockan och gick upp å kollade på soluppgången vid 3 (den vid Edsviken var mkt finare). Sen gick vi och la oss igen, gick upp ganska tidigt, åt frukost sen hoppade av båten i Tallin.
Vi vandrade omkring (hela familjen dårå + Calle). Kollade på massa skor, men ingen köpte något. Vi åt, vääääldigt god mat jag åt upp allt (brukar jag inte göra) och blev ändå inte mätt fast det va en rätt stor potion. och så hade vi självklart vår vanliga familjen-Andersson-kan-inte-åka-på-semester-tillsammans-utan-att-bråka-eller-missförstå-varann-så-mkt-att-någon-blir-ledsen-eller-förbannad-bråket, en semester utan bråk med familjen är nästan som en ofulländad semster, bråket är tradition nu...
Sen upp på båten igen, hade en ganska trevlig kväll... Vakna på morgonen så Wiip va man tillbaka i sthlm igen...
Kort men trevlig resa.

Så ska syrran och jag iväg till Göteborg imorgon, ska se Robbie Williams. Ska bli riktigt skojj!

Så när vi va i Tallin fick jag samtal av Susan, och jag har fått jobb i 5 dagar!! Yaaay! Ska städa studentleägen heter med Susan Måndag-Fredag nästa vecka (Torsdag-Fredag kommer Karin också) om jag har förstått det hela rätt. Jobbar 8-17, ingen aning om hur mkt jag kommer tjäna, men jag behöver pengar vilket som.

Portugal - Holland

Ojojojojojoj....oj...oj... är så jävla besviken så det finns inte! Bryr mej inte så mkt vem som vann, visst jag hejjade mer på Holland men jag ville bara se en bra match. Trodde ju att det här skulle bli VMs bästa match, roligaste match. Men vad får man? Massa bråk, 4st plir utvisade och av dom 18spelare som är kvar på planen då så har 8st en varsin varning. Vad är det här? Det skulle va en bra fotbollsmatch, inte gatuslagsmål (som syrran sa).

Fett trött

Så midsommar blev bra, visst det regnade och vi fick ingen bakpotatis men balkongen och rostade mackor, eller "toastade toastar i toasten" som han uttryckte sig, gick fin fint.
Så tittade vi på massa film...eller ja 2st och så fick han se lite discovery innan. Team America va kul och Den Sista Samurajen va bra imellanåt men oftast va den rätt dålig.


Lördag blev typ bara massa tv-tittande...först tittade vi på Rasten, sen nån film på TV4 Film som va rätt ok, sen drog vi hem till Mats och åt lite sen drog vi till några som bodde nära honom och kollade på Sverige-Tyskland... Var väl som förväntat...fast jag trodde ju Tyskland skulle vinna med 3-0. Attans att Henke missade straffen, den som blir fälld ska aldrig ta straffen själv! Sen spelade vi lite Volleyboll och jag försökte övervinna min bollrädsla, gick väl sådär. Så drog vi hem till Mats igen och kollade på tv. Såg slutet och förlägningen på Mexico-Argentina, Mexico skulle ju ha vunnit! Hade vart mkt roligare! Men men nu har man ju England, Holland och Australien kvar å hejja på. Då är bara frågan vem som ska vinna i kvartsfinalen av England och Holland...hejjar ju mer på England men jag å syrran tippade hur det skulle gå och vi har samma etta (brasilien) och tvåa (argentina) men olika treor. Hon tippade England och jag Holland...så om England vinner mot Holland så vinner hon men samtidigt..äh jag vet inte, kan ju va lite snäll med Mats å hejja på Holland, eller så övervinner jag min envishet och låter det vara helt okej att syrran vinner.

Så idag, Söndag. Vaknade vid 8 för Mats skulle iväg till Olle, han skulle va där vid 9...fast vi somnade om och vaknade vid 9 igen...men nu är jag iaf fett trött, borde kanske sova lite men då lär jag inte kunna sova inatt...kanske ska ta mej nått å äta istället, kanske piggar upp